Nederlandse verkopen hybride BMW’s fors gedaald

Bron nu.nl

Sinds de fiscaal voordelige regeling voor plug-in hybrides werd afgeschaft, is er sprake van een ‘drastische inzinking’. Ook automaker BMW heeft last van lagere verkoopcijfers van hybride auto’s in Nederland.  Deze informatie komt van de bestuursvoorzitter Harald Krüger, hij maakte dit bekent in de Duitse zondagskrant Frankfurter Allgemeine.

Tot het einde van 2016 was er een fiscale regeling van kracht die het voor Nederlandse ondernemers en leaserijders aantrekkelijk maakte een hybride auto aan te schaffen. Na de afschaffing van deze regeling is de verkoop van het aantal plug-in hybride BMW’s in Nederland met maar liefst 90 procent gedaald.

De totale verkoop van elektrische auto’s van BMW in Nederland daalde in diezelfde periode met 57 procent. Het verschil in deze cijfers wordt verklaard door het feit dat volledig elektrische voertuigen nog wel worden gesubsidieerd. Deze auto’s hebben namelijk tot 2021 een lage bijtelling van 4 procent.

Elektrische auto’s

Tot 1 november van 2017 zijn er 5.998 nieuwe, uitstootvrije auto’s verkocht. Dit blijkt uit cijfers van branchevereniging RAI Vereniging. In dezelfde periode van 2016 ging het nog om 3.015 elektrische wagens. 90 procent van de elektrische auto’s wordt voor zakelijk gebruik aangeschaft. Van het model BMW i3 zijn er in Nederland dit jaar tot nu toe 139 procent meer auto’s verkocht dan in 2016.